Mugai Ryu

Traditionele Japanse zwaardvechtkunst met katana afkomstig van de samoerai, bedoeld voor cultivatie van lichaam en geest

Mugai Ryu

Kochōkai is in 2011 opgericht met het doel de beoefening van koryū bujutsu (klassieke krijgskunsten) te stimuleren en ondersteunen.

Kamakura Budokan

Onder koryū bujutsu worden alle krijgskunsten verstaan waarvan de oorsprong voor de modernisering van Japan plaatsvond. Hiervoor wordt vaak het jaar 1868 aangehouden. Voor deze modernisering bestond het Japanse kaste-systeem met de samoerai als militaire kaste. Voor deze koryū bujutsu begint in Japan de interesse met elke generatie af te nemen, maar is een zeer belangrijk cultureel erfgoed. Steeds meer scholen worden dan ook buiten Japan beoefend. Deze beoefenaars wil Kochōkai de kans geven om vrij te kunnen trainen in haar zaal.

Kochōkai betekent letterlijk vlinder vereniging/bijeenkomst. In Japan staat de vilder symbool voor de ziel. Ze worden beschouwd als symbolen van vreugde en een lange levensduur.

Geïnspireerd door Kamakura Budokan (Openbare Sporthal voor krijskunsten in de Japanse stad Kamakura) maakt Kochōkai gebruik van een oud concept en waarin nieuw leven wordt geblazen. In Kamakura Budokan kan elke budoka (budo: krijgskunst; ka: beoefenaar) voor 2 uur een plekje “huren” in een van de zalen. Daar kan hij voor zichzelf of met een groep trainen. Op een spontane wijze ontstaan groepjes en lessen die regelmatig bijeenkomen om te trainen.

Kochōkai biedt meedere mogelijkheden om te trainen:

  • Vrij trainen voor koryū budōka op de vrije trainingsuren
  • Wekelijkse lessen in verschillende disciplines
  • Ruimte voor studiegroepen van koryū bujutsu

Kochōkai organiseert naast de reguliere trainingen ook op regelmatige basis museumbezoeken, workshops, seminars en demonstraties.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van seminar, workshops, nieuwe theorie artikelen en nog veel meer, overweeg dan onze Facebook-pagina te “like-en”.