Mugai Ryu

Traditionele Japanse zwaardvechtkunst met katana afkomstig van de samoerai, bedoeld voor cultivatie van lichaam en geest

Mugai Ryu

Meifu Shinkage ryū werd opgericht door Someya Chikatoshi in de jaren ’50 van de vorige eeuw en specialiseert zich in verborgen, kleine wapens (onkenjutsu) en met name in werpspijkers (shurikenjutsu).

De school is een van de drie scholen in Japan die zich in hoofdzaak toelegt op shurikenjutsu (de anderen zijn Shirai ryū en Negishi ryū). Andere wapenscholen hebben in een aantal gevallen ook shurikenjutsu in hun curriculum, maar als een klein onderdeel daarvan.

meifu

Tegenwoordig is Meifu Shinkage ryū gevestigd in Tokyo, Japan en wordt de school geleid door Otsuka Yasuyuki soke (2de generatie hoofdmeester en opvolger van de school).

De oprichter Someya sensei studeerde Tenshin Shōden Katori Shintō-ryū (een klassieke wapenschool) onder Sugino Yoshio. Hier leerde hij ook de shurikenjutsu van deze school. Deze shurikenjutsu heeft Someya sensei aangepast tot Meifu Shinkage ryū shurikenjutsu.

Binnen Meifu Shinkage ryū worden drie disciplines lesgegeven:

  • Shurikenjutsu 手裏剣術 (het werpen van 16cm lange stalen spijkers)
  • Fundō kusari jutsu 分銅鎖術 (ketting technieken)
  • Shōken jutsu しょう剣術 (zwaardtechnieken met een shuriken) in haar curriculum.

Voor graduaties wordt er gewerkt met een kyu/dan-graden systeem. (lees meer over de examen-eisen)

Sinds 2012 is Kochokai een officiele keikokai (traningsgroup) van Meifu Shinkage ryū en wordt er wekelijks lesgegeven door Arjan F. Tervoort.

Binnen Kochokai zijn er verschillende mogelijkheden om Meifu Shinkage ryū te trainen. Klik op de links voor meer informatie.