Mugai Ryu

Traditionele Japanse zwaardvechtkunst met katana afkomstig van de samoerai, bedoeld voor cultivatie van lichaam en geest

Mugai Ryu

Luciano Gabriel Morgenstern Sensei

Supervisor van de Tenshinkai Dojo en Mugai Ryu Europe

Luciano Morgenstern

Ik beoefen en beoefen al bijna 25 jaar vechtsporten. Als kind was ik al geïnteresseerd in de wereld van vechtsporten. Op 16-jarige leeftijd vond ik meester Sarafnia, die me tot op de dag van vandaag intensief onderwees in Shaolin Kung Fu, Kung Fu Toa, KutaeKa-Do en Tai Ji Chen, evenals in Zen, Taoïsme en andere filosofische overtuigingen en manieren van meditatie.

Ik verloor bijna mijn been op 19-jarige leeftijd door een doktersfout en kreeg te horen dat ik nooit meer zal kunnen rennen. Zodra ik op krukken kon lopen, was ik terug in de Dojo, maar moest ik me concentreren op innerlijke oefeningen zoals Qi Gong en Tai Chi, evenals mijn rehabilitatie natuurlijk. Ondanks het extreem snelle herstel duurde het ongeveer 2 jaar voordat ik weer aan mijn intensieve Kung Fu training kon beginnen.

Kung Fu Toa Köln

Tijdens mijn reizen in China heb ik uitvoerig Tai Chi en Qi Gong gestudeerd op de school van Grootmeester Feng Zhiqiang in Peking en bij Meester Liu Yuan Yi in Suzhou bij Shanghai.

Tai Chi in China

Mijn identificatie en fascinatie voor samoerai, zen, de katana en de japanse cultuur leidden me uiteindelijk naar Japan, waar ik kennismaakte met de krijgskunst van de samoerai, Mugai Ryu. Ik ben een directe leerling van de Japanse grootmeester Niina Toyoaki Gyokusou, die mij aanstelde als zijn Europa-vertegenwoordiger voor Mugai Ryu. De Mugai Ryu Europe federatie, die in 2010 door mij is opgericht, heeft nu meer dan 20 Dojo’s onder mijn toezicht. Ik vlieg nog steeds jaarlijks naar Japan voor bijscholing. Ik ontving Menkyo, een van de hoogste onderscheidingen in vechtsporten in 2017.

Menkyo Luciano Morgenstern

Mijn methode van lesgeven is een authentieke essentie van eerlijke liefde en ervaring die ik van mijn meesters heb mogen ontvangen. Mijn doel is om dit door te geven aan mijn studenten. Ik wil de mensen laten zien dat vechtsporten niet beperkt zijn tot de Dojo en een echte meester worden betekent meester worden van je leven.

Ik train altijd nieuwe dingen in andere vechtsporten, zoals Jeet-Kune Do met Sifu Cyrus Moghaddam en WCS met de beroemde vechtsportmeester DK Yoo uit Korea, evenals in andere spirituele disciplines zoals Qi Gong, Nei Gong, sjamanisme en andere meditatiepraktijken.

DK Yoo and Luciano

Naast de supervisie van de Tenshinkai dojo heb ik lange tijd lesgegeven aan de Akademie für Kampfkunst in Köln en aan de acteursschool Schauspiel Zentrum in Köln en ook aan vele gymzalen en basisscholen. Als supervisor van de Mugai Ryu Europe Association met meer dan 20 dojo’s in heel Europa ben ik verantwoordelijk voor de distributie van Mugai Ryu.

Ik beschouw vechtsporten als een manier van leven, een leven van zuivere principes, dat niet alleen beperkt is tot wanneer men in de dojo is, maar ook betekent dat je constant met jezelf omgaat in alledaagse situaties.

Meditation Luciano

I am a certified teacher of Mugai Ryu Iaido & Kenjutsu (7. Dan Renshi, Menkyo), Genko Nito Ryu (6. Dan, Mokuroku), Tosei Ryu (7. Dan Renshi), Kung Fu Toa (Rahdan) and Hunyuan Tai Ji Chuan Chen Stijl.

Kampfsportschule in Köln[:en]